Перейти до вмісту
Главная страница » Сінгапурські вчені створили пристрій для перетворення Wi-Fi сигналів на електроенергію

Сінгапурські вчені створили пристрій для перетворення Wi-Fi сигналів на електроенергію

    Інженери з Національного університету Сінгапуру розробили інноваційний пристрій, здатний перетворювати навколишні радіочастотні сигнали, включаючи Wi-Fi, на постійний електричний струм. Про це повідомляється у журналі Nature Electronics.

    Ключовим елементом нової технології є використання наномасштабних спін-випрямлячів (SR), об’єднаних у решітку для підвищення вихідної потужності. На відміну від традиційних випрямлячів, таких як діоди Шотткі, новий пристрій ефективно працює навіть при низьких рівнях потужності радіочастотних хвиль – нижче -20 дБм.

    Розробники продемонстрували практичне застосування технології, успішно запустивши комерційний датчик температури від свого перетворювача. Масив із 10 спін-випрямлячів досяг ефективності 7,8% та високої чутливості.

    Ця технологія може стати альтернативою батарейкам для датчиків і мініатюрних пристроїв інтернету речей. Вона має потенціал знизити залежність від батарей, подовжити термін служби пристроїв та зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.

    Крім того, нова розробка відкриває можливості для використання пристроїв інтернету речей у віддалених районах, де часта заміна батарей є проблематичною та дорогою.

    Джерело: https://mediasat.info/