Перейти до вмісту
Главная страница » Суд не зняв арешт з компанії UkrTower, яку разом з lifecell прагне придбати французький мільярдер

Суд не зняв арешт з компанії UkrTower, яку разом з lifecell прагне придбати французький мільярдер

    Київський апеляційний суд ухвалив рішення не скасовувати арешт 100% корпоративних прав оператора веж UkrTower. Про це йдеться в ухвалі суду від 16 квітня, що була оприлюднена 22 квітня.

    UkrTower належить турецькому телекомунікаційному холдингу Turkcell. Цю компанію разом із мобільним оператором lifecell та мережею колцентрів Global Bilgi прагне придбати французький мільярдер Ксав’є Ньєль за 525 мільйонів доларів.

    Раніше, 16 квітня, той самий Київський апеляційний суд скасував арешт 19,8% акцій lifecell та 100% його дочірньої платіжної системи Paycell. Це рішення відкрило шлях для завершення однієї з найбільших угод на українському ринку за останні роки.

    Однак доля UkrTower на той момент залишалася невизначеною через те, що суддя не оголосив рішення належним чином, і сторони процесу його не зрозуміли.

    Без зняття арешту зі 100% корпоративних прав UkrTower закриття угоди щодо придбання lifecell французьким мільярдером неможливе. Арешт цієї компанії певним чином блокує завершення угоди.

    У своїй ухвалі від 16 квітня Київський апеляційний суд чітко постановив, що арешт UkrTower залишається в силі, не скасувавши його всупереч очікуванням сторін.

    Дане рішення може ускладнити процес купівлі українських телеком-активів Turkcell французьким інвестором, якщо арешт не буде знято надалі.

    Джерело:https://mediasat.info/