Перейти до вмісту
Главная страница » Стало відомо, хто очолив рейтинг українських телепровайдерів

Стало відомо, хто очолив рейтинг українських телепровайдерів

    Національна рада з питань телебачення та радіомовлення України оприлюднила дані про кількість користувачів найбільших українських телепровайдерів за перше півріччя 2024 року. Як повідомляє “Детектор медіа”, ця інформація стала доступною завдяки вимогам закону “Про медіа”.

    Згідно з отриманими даними, лідером за кількістю користувачів є “Київстар ТБ” з 308 150 абонентами. На другому місці розташувався “Тріолан” з 244 955 користувачами за аналоговою, цифровою й IPTV технологіями, а також додатковими 3 988 користувачами ОТТ-послуг. Трійку лідерів із загальною кількістю 202 508 користувачів замикає компанія ТОВ “ОТТ Україна”, яка є юрособою трьох сервісів: Sweet.tv, Vodafone TV та Trinity-TV.

    Варто зазначити, що деякі великі гравці ринку, такі як Megogo, Volia та “Датагруп”, визначили інформацію про кількість своїх користувачів як конфіденційну. Нацрада повідомила, що направить запити до цих компаній щодо отримання дозволу на поширення цієї інформації.

    Серед інших помітних учасників ринку слід відзначити супутникового провайдера Viasat, який має 90 618 абонентів, що на дві тисячі менше порівняно з попереднім звітним періодом. Omega TV показала незначне зростання до 18 395 користувачів.

    У регіонах лідирують такі провайдери, як “СіТБ” з Сумської області (23 752 користувачі), “Кабельне телебачення” з Кривого Рогу (21 381 абонент) та “Візит” із Кременчука (15 100 абонентів).

    Загалом у першому півріччі 2024 року про кількість своїх користувачів прозвітував 151 провайдер, що менше порівняно з попереднім звітним періодом. Це може бути пов’язано з нормою закону “Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни”, яка дозволяє відтермінувати подачу звітів.

    Нацрада наголошує, що ця норма не звільняє від обов’язку подачі звітності, а лише відтерміновує його, тому рекомендує провайдерам подавати звіти вчасно. Регулятор також зазначає, що деякі звіти, надіслані поштою, можуть надійти пізніше зазначеної дати.