Перейти до вмісту
Главная страница » Нове покоління: офіційно представлений Wi-Fi 7

Нове покоління: офіційно представлений Wi-Fi 7

    Wi-Fi Alliance анонсував Wi-Fi 7 на виставці CES 2024. Зараз розповімо, що це означає для користувачів.Що за Wi-Fi 7?

    Що за Wi-Fi 7?

    Стандарт підтримує важливі оновлення технології.

    Швидший Wi-Fi : Wi-Fi 7 забезпечує максимальну пропускну здатність до 40 Гбіт/с і 46 Гбіт/с [PDF], що майже в чотири швидше, ніж у Wi-Fi 6 (9,6 Гбіт/с).

    • Канали Wi-Fi 320 МГц : Wi-Fi 7 підтримуватиме ширшу смугу пропускання каналу, до 320 МГц, порівняно з максимальною шириною 160 МГц у Wi-Fi 6. Це забезпечує більш ефективну передачу даних та значно збільшує пропускну здатність.
    • Багатоканальна робота : MLO дозволяє пристроям передавати та отримувати дані в декількох діапазонах частот одночасно, підвищуючи надійність та зменшуючи затримку між вашими пристроями. MLO є однією з найцікавіших розробок Wi-Fi 7, оскільки вона значно збільшить обсяг обробки даних, доступний між вашим маршрутизатором і пристроями.
    • Модуляція високого порядку : Wi-Fi 7 підтримуватиме 4K QAM (квадратурну амплітудну модуляцію), що забезпечує приріст швидкості передачі на 20% порівняно з 1024 QAM, яка використовується у Wi-Fi 6.

    А конкретніше, ніж Wi-Fi 7 краще?

    Зібрали дані в одній таблиці.

    Настав час бігти в магазин за новими пристроями?

    Звичайно, ні. Теоретично характеристики Wi-Fi 7 прекрасні, але стандарт тільки-но з’явився, і деякі гаджети його підтримують.

    Втім, нові технології так швидко входять у наше життя, що, можливо, вже варто задуматися про покупку нових пристроїв у найближчому майбутньому.

    Джерело: https://itechua.com/