Перейти до вмісту
Главная страница » Не тільки в Україні. У Канаді спіймали крадіїв телекомунікаційного кабелю

Не тільки в Україні. У Канаді спіймали крадіїв телекомунікаційного кабелю

    Поліція міста Калґарі провела арешти підозрюваних, пов’язаних із крадіжкою телекомунікаційного кабелю, внаслідок якої тисячі користувачів залишилися без телефонного зв’язку та доступу до мережі інтернет.

    У канадській провінції Альберта двох осіб притягнуто до відповідальності за звинуваченням у крадіжці кабелю зв’язку. У поліції міста Калґарі зазначили, що внаслідок крадіжки без доступу до інтернету чи телефонного зв’язку залишилося 2 056 користувачів, а сума збитків склала 276 000 доларів.

    Як повідомляє видання Calgary Herald, 8 грудня 2023 року троє підозрюваних проникли у кілька люків, розташованих у кварталі 2000 між вулицями Ґленмор Трейл та Південно-Західною з метою крадіжки кабелю.

    2 січня 2024 року було проведено обшук у будинку у кварталі 3000 за адресою вулиця Південно-Західна, 37, де слідчі знайшли докази крадіжки та перепродажу мідного дроту.

    50-річного Джареда Джона Гіберта було звинувачено у крадіжці на суму понад 5000 доларів, торгівлі викраденим майном і за двома пунктами невиконання зобов’язань. Гіберт має постати перед судом 23 січня.

    40-річна Тамара Лінн Гьорлберт була звинувачена у крадіжці на суму у понад 5000 доларів та за двома пунктами невиконання зобов’язань. Гьорлберт має постати перед судом 31 січня.

    У поліції припускають, що в розслідуваному злочині брав участь ще один зловмисник, особу якого досі не встановлено.

    Зазначимо, що не так давно кілька українських телеком-операторів заявили, що на другому році війни зросла кількість крадіжок кабелю та обладнання, а поліція при цьому – не діє. Утім, слід зазначити, що в Україні є випадки затримання злодіїв телекомунікаційних кабелів. Наприклад, 2020 року львівська поліція спіймала двох чоловіків на крадіжці інтернет-кабелю.

    Джерело: https://mediasat.info/