Перейти до вмісту
Главная страница » В ІнАУ попередили про можливе відключення інтернету держорганам через тиск на невеликих провайдерів

В ІнАУ попередили про можливе відключення інтернету держорганам через тиск на невеликих провайдерів

    Інтернет Асоціація України заявила про готовність вжити радикальних заходів у відповідь на «терор» проти малого та середнього телеком-бізнесу.

    Інтернет Асоціація України (ІнАУ) виступила з попередженням щодо можливого відключення інтернету для державних органів у разі продовження тиску на малі та середні телекомунікаційні компанії. Як повідомляє видання Delo.ua, організація готова вдатися до радикальних заходів для захисту інтересів галузі.

    Олександр Арутюнян, голова комітету ІнАУ, заявив про можливість відключення «останніх миль» та основних каналів зв’язку, що забезпечують доступ до інтернету для державних установ.

    «Якщо влада не дослухається до представників малого та середнього бізнесу в телеком галузі та не припинить терор, тоді провайдери будуть змушені відключати всі «останні милі», «транспорти», «волокна», що йдуть до державних органів», – наголосив Арутюнян.

    За словами представника ІнАУ, хоча великі провайдери часто виграють тендери на обслуговування держорганів, вони нерідко змушені використовувати інфраструктуру малого та середнього бізнесу. Арутюнян також попередив, що малі та середні компанії можуть припинити будівництво нових каналів зв’язку для великих операторів, які, на його думку, монополізують ринок.

    ІнАУ також розглядає можливість вжиття крайніх заходів, включаючи масові тимчасові відключення інтернету, щоб привернути увагу до проблеми. Такі радикальні заяви від представників телеком-індустрії свідчать про глибокі суперечності між бізнесом та регуляторними органами.

    Джерело: https://mediasat.info/