Перейти до вмісту
Главная страница » Супутник BlueWalker забезпечив швидкість завантаження даних на рівні 4G-мережі

Супутник BlueWalker забезпечив швидкість завантаження даних на рівні 4G-мережі

    Потужний прототип супутника довів спроможність забезпечувати стабільну швидкість завантаження даних на немодифіковані споживацькі телефони на рівні 4G.

    У компанії AST SpaceMobile повідомили про те, що розроблений ними низькоорбітальний супутник BlueWalker 3 під час випробувань неодноразово демонстрував можливість завантаження даних на користувацькі пристрої на рівні 10 Мбіт/ сек. Це важлива віха для компанії, оскільки вона продовжує будувати першу та наразі єдину космічну широкосмугову мережу стільникового зв’язку під назвою SpaceMobile.

    Мережа SpaceMobile розроблена для забезпечення підключення на швидкості 4G/5G у будь-якій точці планети, що дозволить підключатися до неї за допомогою стандартних смартфонів. Кінцева мета розробки цієї технології полягає у покращенні можливостей зв’язку у глобальній спільноті, і особливо це стосується тих, хто живе в регіонах зі слабким покриттям або взагалі без нього.

    Також дана інноваційна технологія має забезпечити розширення покриття для компаній, що надають послуги бездротового зв’язку, шляхом заповнення прогалин і мертвих зон у їхніх мережах. Компанія AST планує напряму під’єднати звичайні мобільні телефони до космічної широкосмугової супутникової мережі стільникового зв’язку. І це означає, що користувачі зможуть виходити в інтернет практично з будь-якого місця без необхідності внесення будь-яких модифікацій до свого пристрою.

    У компанії AST SpaceMobile планують запустити на орбіту 168 супутників. Перші 20 з них будуть призначені для покриття екваторіальних регіонів. Наступні 90 – для створення значного глобального покриття, а останні 58 – для створення додаткової місткості.

    На початку поточного року компанії AST SpaceMobile за сприяння компанії AT&T вдалося під’єднати наявний у широкому продажу смартфон Samsung Galaxy S22 до супутника, що обертається на навколоземній орбіті, аби здійснити двосторонній голосовий дзвінок.

    Джерело: https://mediasat.info/