Перейти до вмісту
Главная страница » Роумінг наче вдома для українів продовжується ще на рік

Роумінг наче вдома для українів продовжується ще на рік

    Спільна заява мобільних операторів України та Євросоюзу продовжує діяти. Мільйони українців, які вимушено виїхали до країн ЄС, зможуть і надалі телефонувати рідним за цінами українських операторів.

    Наразі 22 європейських оператора надають українцям безоплатний роумінг. З боку України заяву підтримують 7 мобільних та фіксованих операторів.

    Водночас готується українське законодавство до інтеграції в зону вільного роумінгу ЄС. Наступний крок — схвалення Радою ЄС та ухвалення остаточного рішення.

    “СПІЛЬНО З РЕГУЛЯТОРОМ СТВОРЮЄМО МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС ЗВʼЯЗОК БЕЗ КОРДОНІВ”, – ЗАЗНАЧАЮТЬ У МІНЦИФРІ.

    ЄК закликала приєднатися до згоди всіх операторів. Паралельно тривала підготовка до інтеграції України до зони роумінгу ЄС. У квітні 2023 року комітет асоціації ЄС-Україна ухвалив пропозицію приєднання країни до правил роумінгу Євросоюзу. Наступним кроком є ​​повне узгодження українського законодавства з європейським, а потім ухвалення остаточного рішення Радою ЄС.

    Раніше Єврокомісія запропонувала включити вільний роумінг до Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. У перспективі українцям у Європі більше не доведеться платити жодних додаткових зборів за використання своїх мобільних телефонів так само, як і мандрівникам із ЄС в Україні.

    Джерело: https://expert.com.ua/