Перейти до вмісту
Главная страница » Португалія заборонить китайським компаніям брати участь в розбудові національної мережі 5G

Португалія заборонить китайським компаніям брати участь в розбудові національної мережі 5G

    Уряд Португалії планує заборонити використання обладнання виробництва компанії Huawei для розбудови національної мережі 5G. Про це пише The Portugal Resident з посиланням на документ, розроблений португальською Радою з питань кібербезпеки.

    Автори публікацій стверджують, що уряд стурбований питаннями безпеки обладнання виробництва Huawei. Тому в розробленому документі пропонується обмежити використання компонентів, що мають високий ризик. Зокрема, виробництва Huawei та низки інших компаній.

    В уряді рекомендують місцевим операторам мереж не купувати обладнання для станцій 5G у постачальників, які походять з країн, що не належать до Європейського Союзу, а також не входять до NATO чи ОЕСР.

    Це рішення стане суттєвою проблемою для компанії Huawei, оскільки вона є провідним світовим постачальником обладнання для мереж 5G. Також воно матиме великий вплив на процес розгортання 5G у Португалії, оскільки найбільший оператор бездротового зв’язку в країні, Altice Portugal, раніше підписав угоду про використання обладнання Huawei для розбудови частини своїх мереж 5G.

    У компанії Huawei висловили розчарування рішенням португальського уряду, але заявили про намір співпрацювати з урядом Португалії з метою пошуку шляхів розв’язання проблеми. Компанія залишається впевненою у своїй здатності відповідати вимогам безпеки.

    Цей крок Португалії відображає наростальну глобальну стурбованість щодо безпеки обладнання Huawei та його потенційної вразливості до шпигунства з боку Китаю.

    Кілька країн, включаючи Сполучені Штати, Велику Британію, Австралію та Японію, вже заборонили використання обладнання Huawei для розбудови своїх мереж 5G, або запровадили певні обмеження.

    Якщо рішення про заборону набуде чинності, Португалія приєднається до таких країн, як Канада, Данія, Швеція, Естонія, Латвія та Литва, які нещодавно заборонили компанії Huawei брати участь у розбудові своїх мереж 5G.

    Отже, підсумовуючи. Португалія, планує заборонити використання обладнання виробництва компанії Huawei для розбудови своєї мережі 5G через занепокоєння щодо відповідності цього обладнання критеріям безпеки. Таким чином, країна, приєднується до списку держав, які вживають подібних заходів проти китайської компанії.

    Джерело: https://mediasat.info/