Перейти до вмісту
Главная страница » Мережа залізниць Німеччини отримає гігабітний інтернет

Мережа залізниць Німеччини отримає гігабітний інтернет

    В Німеччині поставили мету забезпечити пасажирів потягів можливістю доступу до гігабітного інтернету.

    Компанії Telefonica Deutschland, Ericsson і Vantage Towers об’єднали свої зусилля для реалізації частково фінансованого державою проєкту, який передбачає запуск високоякісного бездротового зв’язку 5G на мережі залізниць Німеччини.

    Трійка компаній  спільно з національним залізничним оператором Deutsche Bahn працюватиме над втіленням в життя плану, який передбачає державне фінансування в розмірі 6.4 мільйона євро і має бути реалізований до кінця 2024 року.

    Реалізація даного плану має сприяти досягненню поставленої владою країни мети щодо забезпечення доступу гігабітних швидкостей інтернету на всій мережі залізниць та закладення основ для задоволення очікуваних посилених вимог пасажирів та елементів інфраструктури.

    У заяві Федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури (BMDV) йдеться про те, що учасники проєкту спільно вивчатимуть «концепції технічних рішень», а також пропонуватимуть «правову та нормативну базу та бізнес-моделі». Проєкт передбачає створення випробувального майданчика на 10-кілометровому відрізку траси з декількома типами мереж і конструкцій опор для вивчення та оцінки.

    У компанії Ericsson додали, що серед варіантів, які розглядаються, є вежі, які можна «надійно закріпити на землі без потреби у використанні дорогих та менш стійких бетонних фундаментів». Таке рішення має заощадити час і зменшити вплив будівельно-монтажних робіт на навколишнє середовище.

    Під час випробувань серед іншого планується використання для потреб 5G частот діапазону 3.6GHz компанії Telefonica Germany з метою підвищення швидкості передачі даних.

    Також план реалізації проєкту передбачає розробку пропозицій стосовно «моделей співпраці» між компаніями, які обслуговують вежі, залізничними операторами та мобільними операторами щодо спільного використання активів без завдання шкоди конкуренції.

    Джерело: https://mediasat.info/