Перейти до вмісту
Главная страница » Київстар має намір перевести абонентів з 3G на 4G – поки що у двох містах України

Київстар має намір перевести абонентів з 3G на 4G – поки що у двох містах України

    Мобільний оператор Київстар має намір здійснити стратегічний план з переведення абонентів з технології 3G на швидшу та сучаснішу 4G. Це дасть змогу провайдеру поліпшити якість зв’язку та інтернет-сервісів для мільйонів користувачів, – пише NV.

    Київстар звернувся до Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері електронних комунікацій (НКЕК) із запитом на дозвіл тестування технології LTE (4G) на частотах, які наразі використовуються для 3G (UMTS).

    Тестування нових базових станцій 4G (LTE) проводитиметься у двох містах України – Коломия та Суми. Це дасть змогу Київстару оцінити роботу технології в різних умовах.

    Тести триватимуть два місяці – з 10 жовтня по 10 грудня 2023 року. Програма тестування охоплює такі етапи:

    • Інформування абонентів: Київстар надасть абонентам інформацію про майбутнє тестування через SMS-повідомлення, месенджер Viber, соціальні мережі, вихідні виклики користувачам 3G у вище зазначених містах.
    • Заміна SIM-карт: абонентам буде запропоновано прискорено замінити свої SIM-карти на USIM для підтримки мережі 4G. Київстар надасть допомогу в налаштуванні 4G на смартфонах.
    • Збільшення місткості мережі 2G: компанія встановить додаткові приймально-передавальні пристрої для розширення місткості 2G мережі.
    • Моніторинг і відстеження: під час тестів буде проводитися постійний моніторинг навантаження на мережу 2G, а також відстеження якості передачі голосу і визначення відсотка неуспішних з’єднань.

    Згідно з документом, оператор очікує, що швидкість інтернету для абонентів значно зросте – приблизно в 5-10 разів. При цьому також буде знижено затримку пакетів даних, що зробить інтернет-серфінг і використання мобільних сервісів швидшими та зручнішими.

    Київстар активно працює над поліпшенням своєї мережі, щоб забезпечити кращий досвід зв’язку для своїх клієнтів, і цей перехід з 3G на 4G – один з важливих кроків у цьому напрямку.

    Джерело: https://mediasat.info/