Перейти до вмісту
Главная страница » Естонія видала ліцензії операторам мереж 5G

Естонія видала ліцензії операторам мереж 5G

    Естонський Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду (TTJA) роздав ліцензії на розбудову мереж 5G в діапазоні 24.7-27.1 ГГц.

    В офіційній заяві Департаменту йдеться про те, що у конкурсі на частоти взяли участь три телекомунікаційні компанії – Elisa, Telia та Tele2. Кожна з них отримала по дві частоти. У сумі це дало їм право використовувати 800 МГц частотного ресурсу на національному рівні.

    Коментуючи підсумки конкурсу, генеральний директор TTJA Крісті Талвінґ сказала: «Тепер, коли завершився третій конкурс на отримання ліцензій на частоти для розвитку мереж 5G, підсумками якого має стати продаж останніх частот з трьох основних діапазонів 5G, ми знову робимо великий і дуже важливий крок, що наближує нас до появи самохідних автомобілів та послуг в режимі реального часі. Ми з нетерпінням чекаємо на ті революційні зрушення, які нам принесуть наступні роки – створено всі передумови для ще одного стрибка в технологічному розвитку, який дозволить все більшій і більшій кількості людей та компаній отримувати надшвидкі з’єднання для передачі даних».

    Міністр економіки та інформаційних технологій Естонії Тійт Рійсало додав: «Розвиток технології 5G стимулює інновації та посилює конкурентоспроможність на міжнародному ринку компаній, що працюють в Естонії, відкриваючи нові можливості для автоматизації процесів і оцифрування. І попри те, що процес видачі дозволів на використання частот для розвитку мереж 5G в Естонії тривав довше порівняно з кількома іншими європейськими країнами, наразі найважливіші аукціони вже проведені, а дозволи видані. Це означає, що Естонія може швидко просуватися вперед в розвитку шляхів використання 5G. Водночас тісна конкуренція між комунікаційними компаніями забезпечує ефективне надання доступу до надшвидкого інтернету людям по всій Естонії».

    Компанії, що взяли участь у тендері, зробили такі внески: Elisa 1 625 525 євро; Telia 1 602 223 євро; Tele2 1 600 000 євро.

    Джерело: https://mediasat.info/