Перейти до вмісту
Главная страница » Французький мільярдер Ксав’є Ньєль придбав lifecell і «Датагруп-Volia»

Французький мільярдер Ксав’є Ньєль придбав lifecell і «Датагруп-Volia»

    Інвестиційна компанія NJJ Holding, що належить французькому мільярдеру Ксав’є Ньєлю, завершила угоду з придбання двох великих українських телекомунікаційних компаній – мобільного оператора lifecell та провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Volia». Про це повідомляється у пресрелізі Horizon Capital.

    За словами Ксав’є Ньєля, ця знакова французька інвестиція в телекомунікаційний сектор України має принести значні переваги для клієнтів, ринку та країни загалом.

    Наступним кроком стане об’єднання придбаних компаній для створення конвергентної телекомунікаційної платформи. У цьому процесі братимуть участь NJJ, Horizon Capital під керівництвом Олени Кошарної та Михайло Шелемба, генеральний директор «Датагруп-Volia».

    Важливим компонентом угоди є фінансовий пакет у розмірі 435 млн доларів, наданий Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).

    Варто зазначити, що ця угода пройшла всі необхідні регуляторні процедури. Зокрема, 25 липня Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив заявку на придбання lifecell французькою компанією DVL Telecom, яка є дочірньою структурою NJJ Capital. Раніше, у березні 2024 року, DVL Telecom отримала дозвіл на придбання контрольного пакета акцій «Датагруп-Воля».

    Додамо, що DVL – це абревіатура, що складається з перших літер назв компаній, які об’єднаються: D – Datagroup, V – Volia, L – lifecell. Тобто, DVL Telecom – це нова компанія, яка тепер володітиме трьома українськими телеком-операторами та об’єднає їх в одну велику компанію.

    Експерти ринку телекомунікацій кажуть, що ця угода є найбільшою у сфері злиття та поглинання в Україні за останнє десятиліття. Об’єднання трьох потужних гравців телекомунікаційного ринку – Datagroup, Volia та lifecell – під егідою французького інвестора відкриває нові перспективи для розвитку галузі в Україні.

    Джерело: https://mediasat.info/