Перейти до вмісту
Главная страница » Сергій Терещук став технічним директором DVL

Сергій Терещук став технічним директором DVL

    З 16 вересня 2024 року Сергій Терещук призначений на посаду технічного директора групи компаній DVL — об’єднаної платформи Датагруп-Volia-lifecell.

    Досвід у телекомі

    Сергій має понад 20 років міжнародного досвіду в розвитку стратегічних бізнес-інтересів компаній у телекомунікаційній сфері та успішного ведення і реалізації проєктів у складних ринкових умовах країн Європи та Центральної Азії, а також в управлінні глобальними та локальними командами та у веденні комерційних і технічних переговорів із клієнтами на різних рівнях.

    До призначення на нову посаду, Сергій Терещук протягом двох років обіймав посаду Генерального директора та Регіонального менеджера компанії Ericsson в Україні, Вірменії та Грузії. На цій посаді він відповідав за операційні процеси Ericsson в трьох країнах та стратегії розвитку бізнесу, а також за налагодження відносин з державними органами та ключовими партнерами.

    З 2014 по 2022 рік він обіймав посаду технічного директора Ericsson Україна та Центральна Азія й відповідав за стратегію просування технологій, розвиток мереж операторів та реалізацію ключових проєктів компанії. У період з 2005 по 2014 рік Сергій Терещук був технічним керівником проєкту lifecell в Ericsson Україна й впроваджував технічну та комерційну стратегію розвитку співпраці з компанією.

    З 2003 по 2005 рік, Сергій був проєктним менеджером у ZTE Ukraine, де планував і координував сертифікаційні проєкти, співпрацюючи з партнерами. З 2000 розпочав свою професійну кар’єру як керівник відділу експлуатації супутникової мережі в UkrSat.

    Lifecell тестує першу енергонезалежну базову станцію

    Перспективи розвитку DVL

    HiTech Expert вважає, що об’єднання компаній сприятиме розвитку телекомунікацій в Україні. Адже два інші конкуренти наразі активно просувають послуги оптичного інтернету. Київстар вже давно володіє фіксованими мережами, а Vodafone рік тому придбав оператора оптоволоконних ліній Vega.

    Сергій Терещук також вбачає свою діяльність у розширенні мережі, забезпечення енергонезалежності та впровадженні конвергентних сервісів.

    «Радий приєднатися до групи DVL і впевнений, що зможу зробити свій внесок у подальший розвиток  компаній. Попереду багато роботи, пов’язаної зокрема із забезпеченням енергонезалежності мережі, продовженням розширення покриття, розвитком нових технологій, а також із впровадженням нових конвергентних сервісів та послуг з найкращим клієнтським досвідом.  І я впевнений, що разом із професійною командою DVL ми досягнемо визначних результатів», – каже він.

    Сергій Терещук закінчив Київський національний університет цивільної авіації, а також пройшов програму для керівників за напрямком покращення клієнтського досвіду у Лондонській школі бізнесу у 2023 році.

    Джерело: https://expert.com.ua/