Перейти до вмісту
Главная страница » Італія схвалила проєкти постанов про придбання до 20% акцій у мережі Telecom Italia, яка є основною телекомунікаційною мережею країни

Італія схвалила проєкти постанов про придбання до 20% акцій у мережі Telecom Italia, яка є основною телекомунікаційною мережею країни

    Італія ухвалила в понеділок два декрети, які передбачають придбання Міністерством економіки частки до 20% у мережі стаціонарного телефонного зв’язку Telecom Italia (TIM).

    Ця угода реалізує Меморандум про взаєморозуміння, підписаний 10 серпня між Міністерством фінансів та американським фондом KKR щодо спільного поглинання NetCo, підприємства, яке включає в себе як внутрішню мережу фіксованого доступу TIM, так і підводний кабельний підрозділ Sparkle.

    «Уряд вжив заходів для захисту національних інтересів і працівників», – заявила у своїй заяві прем’єр-міністр Джорджа Мелоні.

    KKR запропонувала за NetCo близько 23 млрд євро з урахуванням боргу та низки змінних статей, залишивши при цьому можливість для уряду приєднатися до своєї пропозиції і зберегти нагляд за активом.

    Міністр економіки Джанкарло Джорджетті заявив журналістам, що постанови дозволять Казначейству придбати міноритарний пакет акцій NetCo вартістю «до 2,2 млрд євро» у партнерстві з ККР та іншими вітчизняними гравцями.

    «Уряд зацікавлений у підтвердженні державного контролю над певними стратегічними рішеннями щодо інфраструктури, яку ми вважаємо стратегічною», – сказав він.

    За даними видання, Рим випустить суверенні облігації для фінансування своїх інвестицій. Однак придбання замінить інші фінансові операції, які вже були враховані в останніх оцінках державних фінансів Італії, тому на співвідношення боргу до ВВП це не вплине, додає Reuters.

    Джерело: https://mind.ua/