Перейти до вмісту
Главная страница » Як жителі країн ЄС користувалися інтернетом: дані за 2022 рік

Як жителі країн ЄС користувалися інтернетом: дані за 2022 рік

    Інтернет вже давно перетворився на один із ключових елементів людського життя. Сьогодні він є широко доступним на смартфонах та інших мобільних пристроях. Тому в декого може скластися враження про те, що без інтернету важко жити.

    За даними Eurostat, у 2022 році 90% жителів країн ЄС віком від 16 до 74 років користувалися інтернетом протягом 3-х останніх місяців. Ця частка коливалася від 79% у Болгарії до 98% у Люксембурзі. За останні роки використання Інтернету у країнах ЄС стрімко зросло – у 2010 році воно становило 67%, а у 2015 році – 78% населення.

    У 2022 році інтернет використовувався переважно для спілкування з іншими людьми, надсилання/отримання електронних листів (77%), обміну миттєвими повідомленнями (72%), пошуку інформації про товари та послуги (70%), здійснення голосових чи відеодзвінків (66%) і перегляду потокового телебачення чи відео онлайн (65%).

    Як жителі країн ЄС користувалися інтернетом: дані за 2022 рік

    Більшість людей також використовувала інтернет для читання інформаційних web-сайтів та онлайн-газет (64%), перегляду відеоконтенту з комерційних або обмінних служб (61%), проведення банківських операцій (60%), спілкування у соціальних мережах (58%) і прослуховування музики (54%).

    На рівні ЄС у 2022 році 52% людей повідомили, що використовували інтернет для пошуку інформації про здоров’я. Разом з тим 33% сказали, що використовували його для того, аби записатися на прийом до практикуючого лікаря через web-сайт. 24% отримували доступ до особистих медичних записів онлайн та ще 18% використовували інтернет, аби отримати доступ до інших медичних послуг через web-сайт або застосунок замість того, щоб йти до лікарні чи відвідувати приватного лікаря.

    Джерело: https://mediasat.info/