Перейти до вмісту
Главная страница » Що, якщо нарізка мережі була реальною рушійною силою впровадження 5G у бізнесі?

Що, якщо нарізка мережі була реальною рушійною силою впровадження 5G у бізнесі?

    Нарізка мережі має багато переваг, гнучкість, спрощене управління, кращу продуктивність, безпеку та зниження витрат, та її використання зростає.

    Нарізка  мережі  виявляється важливим компонентом 5G, що дозволяє операторам зв’язку розділяти свою мережу на віртуальні слайси, незалежні один від одного. Такий поділ мережі  5G  дозволить підприємствам скористатися перевагами наскрізних гарантій продуктивності бездротових глобальних мереж 5G, еквівалентних угод про рівень обслуговування, доступний MPLS.

    Кожен фрагмент оптимізований для задоволення конкретних потреб додатків відповідно до групи користувачів, що дає компаніям 3 основні переваги:

    Гнучкість та налаштування

    Нарізка мережі дозволяє операторам настроювати сегмент мережі 5G відповідно до конкретних потреб та обмежень. Зрізи можуть бути визначені на основі мережевих атрибутів: швидкості, затримки або пропускної здатності відповідно до вимог таких програм, як відео високої роздільної здатності, IoT або  віртуальна реальність  і т. д.  Підприємства можуть вибирати, на який розділ мережі підписатися для цих програм.

    Найкраща операційна ефективність

    Нарізка мережі дозволяє оптимізувати керування мережними ресурсами по зрізах, щоб краще відстежувати, контролювати та уточнювати використання. Наприклад, відеопрограми захищені від ризиків перевантаження, коли вони спрямовані на наднадійний сегмент із малою затримкою. Використання такого високопріоритетного фрагмента забезпечує оптимальну якість роботи на розподілених сайтах, транспортних засобах, IoT  і  у віддалених робочих середовищах.

    Підвищена безпека

    Нарізка мережі – це ефективний захист від атак, оскільки слайси можуть бути ізольовані один від одного, і кожен слайс може отримувати вигоду з певної політики доступу, що гарантує більш високий рівень безпеки від потенційних атак.

    Сегментація мережі зменшує поверхню атаки, трафік з одного слайсу не може перетинатися або взаємодіяти з трафіком з іншого слайсу. У середовищі IoT це означає, що пристрої можуть бути переспрямовані на їхній власний сегмент залежно від їх унікальних варіантів використання та потреб у безпеці. Якби загроза проникла в мережу через один із цих пристроїв, діапазон впливу був би приглушений через ізольовані межі.

    Зверніть увагу, що розподіл мережі на сегменти, оптимізовані для конкретних випадків використання, дозволяє організаціям пропонувати розширені можливості для клієнтів.

    Сьогодні вже є низка варіантів використання:

    1. Розумним фабрикам потрібно підключити тисячі пристроїв IoT. Виділений сегмент мережі 5G може забезпечити підключення з малою затримкою для машин, автоматизації, голосового та відеозв’язку.
    2. Наприклад, у розумних містах безпека, охорона здоров’я, моніторинг громадських об’єктів, управління дорожнім рухом та громадським транспортом будуть ще кращими завдяки виділеному сегменту мережі 5G для підключення з низькою затримкою та високою пропускною  спроможністю  .
    3. Медичні установи все частіше використовують підключені технології, такі як пристрої IoT для віддаленого спостереження за пацієнтами та телемедичні роботи. Виділений сегмент мережі 5G може забезпечити підвищену безпеку конфіденційних медичних даних.
    4. Транспортні компанії можуть використовувати виділені сегменти мережі 5G для надання інформації про дорожній рух у режимі реального часу, контроль рівня палива та оптимізацію операцій технічного обслуговування, а також підвищення безпеки дорожнього руху.
    5. Видавці  відеоігор  можуть надати геймерам захоплюючий і неймовірно плавний ігровий процес, використовуючи виділені високошвидкісні сегменти 5G мережі з малою затримкою.

    На закінчення можна сказати, що нарізка мережі дозволяє компаніям налаштовувати свої підключення відповідно до своїх конкретних потреб та обмежень, підвищувати ефективність роботи, безпеку та розширювати можливості своїх команд та клієнтів.

    Джерело: https://www.journaldunet.com