Перейти до вмісту
Главная страница » У США понад 8 мільйонів домогосподарств не мають доступу до широкосмугового інтернету

У США понад 8 мільйонів домогосподарств не мають доступу до широкосмугового інтернету

    Понад 8.3 мільйона житлових будинків та підприємств, розташованих на території США, досі не мають доступу до послуг високошвидкісного широкосмугового інтернету. Про це повідомили у Федеральній комісії зі зв’язку (FCC).

    У FCC зазначили, що після детального вивчення мапи національного покриття мереж широкосмугового доступу переглянули свої оцінки кількості житлових будинків та підприємств, позбавлених доступу до таких мереж, збільшивши цю цифру на 330 000 місць. Американський Конгрес схвалив виділення для штатів і територій грантів на суму 42.45 мільярда доларів для розширення інфраструктури широкосмугового зв’язку в районах, де немає широкосмугового доступу.

    Зазначені мапи регулярно оновлюються, і з моменту виходу першої версії в листопаді на них вже було додано 1 мільйон місць.

    Ці нові місцевості були додані на карту після ретельного аналізу численних відгуків власників житлових будинків та підприємств, а також інформації, наданої провайдерами послуг доступу до широкосмугового інтернету. Ця інформація була зібрана Федеральною комісією зі зв’язку (FCC) з метою встановлення доступності високошвидкісного широкосмугового інтернету, відповідно до поточного визначення FCC, де мінімальна швидкість завантаження становить 25 Мбіт/с.

    Згадані мапи також показують покриття мобільних мереж 5G від основних операторів країни.

    Це перший великий звіт від FCC, у якому пояснюється, яким чином створюються нові мапи. При цьому у FCC підтвердили своє зобов’язання переглядати ці мапи двічі на рік, аби інформувати громадськість про оновлення даних за останні місяці. Імовірно, до кінця 2023 року можна очікувати на ще одне оновлення на мапах.

    Джерело: https://mediasat.info/