Перейти до вмісту
Главная страница » У Канаді схвалили найбільшу угоду в історії телекомунікаційного сектору країни

У Канаді схвалили найбільшу угоду в історії телекомунікаційного сектору країни

    Найбільша угода в історії телекомунікаційного сектору Канади, схоже, таки буде укладена: попередня домовленість про купівлю корпорацією Rogers Communications корпорації Shaw Communications за 26 мільярдів канадських доларів (19 мільярдів доларів США) отримала схвалення з Оттави. Про це повідомляє канадське видання Globalnews.ca.

    Схвалення угоди означає, що усунуто останню регуляторну перешкоду трохи більше ніж за два роки після її виникнення.

    При цьому міністр промисловості Канади Франсуа-Філіп Шампань зайняв жорстку позицію, пообіцявши «бути яструбом при захисті інтересів канадців», аби забезпечити дотримання окреслених ним умов, спрямованих на посилення конкуренції та зниження витрат на послуги телефонії та доступу до інтернету.

    Шампань схвалив передачу ліцензій на бездротовий зв’язок від компанії Freedom Mobile, що належить Shaw до компанії Videotron, яка належить компанії Quebecor, що працює у провінції Квебек та деяких прикордонних регіонах провінції Онтаріо.

    У червні 2022 року компанії Rogers і Shaw домовилися продати Freedom Mobile компанії Videotron за 2.85 мільярда канадських доларів (2.1 мільярда доларів США), намагаючись зменшити занепокоєння щодо конкуренції, викликані початковою пропозицією.

    У компанії Rogers оголосили про попередню угоду щодо купівлі компанії Shaw у березні 2021 року, при цьому крайній термін укладання угоди неодноразово переносився. У п’ятницю три компанії заявили, що планують завершити операцію до 7 квітня.

    Шампань відзначив, що уряд в Оттаві зафіксував 21 юридичне зобов’язання від Rogers і Videotron «реально знизити ціни».

    Ці умови також передбачають відкриття компанією Rogers другої штаб-квартири в Калґарі та створення «найближчими місяцями» 3 000 нових робочих місць у західних регіонах  Канади, які вона має зберігати щонайменше протягом 10 років.

    Компанія Videotron має запропонувати тарифні плани, які будуть принаймні на 20% дешевші за ті, які пропонують її конкуренти. І протягом наступних двох років витратити 150 мільйонів канадських доларів (111 мільйонів доларів США) на оновлення мережі Freedom Mobile. Її  також обмежено в можливостях передачі будь-якої ліцензії Freedom Mobile протягом десяти років.

    В разі порушення компанією Rogers цих умов, вона має виплатити до 1 мільярда канадських доларів (740 мільйонів доларів США) як компенсацію, – сказав міністр. Якщо компанія Videotron не виконає своїх зобов’язань, на неї потенційно може бути накладено штраф у розмірі 200 мільйонів канадських доларів (147 мільйонів доларів США).

    Додамо, що тарифи на стільниковий зв’язок у Канаді – одні з найдорожчих у світі.

    Джерело: https://mediasat.info/