Перейти до вмісту
Главная страница » Українцям продовжили доступний роумінг у ЄС ще на півроку

Українцям продовжили доступний роумінг у ЄС ще на півроку

    Мобільні оператори України та Євросоюзу підписали нову угоду. До ініціативи вже долучилися сім українських та 20 європейських компаній

    Українські та європейські оператори мобільного та фіксованого зв’язку підписали нову спільну заяву про координацію зусиль для забезпечення доступного роумінгу українцям в державах ЄС, який продовжили ще на наступні шість місяців, повідомила Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сфері електронних комунікацій, радіочастотного спектру та послуг поштового зв’язку.

    До ініціативи вже долучилися сім українських операторів – “Київстар”, Vodafone, lifecell, “Укртелеком”, Data Group, Vega Telecom та 3Mob, а також 20 європейських.

    Регулятор зазначив, що існує пряма залежність між кількістю тимчасово переміщених осіб та кількістю роумерів. Так, на початку 2022 року їхня звична кількість становила близько 2 млн на місяць, сягнувши пікового показника в березні – 5 млн. У червні-грудні кількість таких абонентів у роумінгу перебувала в межах 3,9-4,4 млн.

    Реалізація заяви дозволила українським операторам пропонувати абонентам доступні послуги роумінгу в 25 державах ЄС, а також охопити країни, які не належать до ЄС.

    Нова заява є продовженням домовленостей, яких було досягнуто у межах попередньої домовленості, укладеної 8 квітня 2022 року, яка діяла останні 9 місяців.

    “Українці зможуть й надалі спілкуватися з близькими в ЄС за доступними тарифами європейської зони вільного роумінгу“, – вказали у Мінцифри.

    Джерело: https://ubr.ua/