Перейти до вмісту
Главная страница » Супутникове мегазлиття: у SES підтвердили намір об’єднання з Intelsat

Супутникове мегазлиття: у SES підтвердили намір об’єднання з Intelsat

    У компанії SES підтвердили інформацію про ведення переговорів щодо злиття із конкурентом – компанією Intelsat. Мета об’єднання – створення супутникового гіганта, здатного краще конкурувати з компанією мільярдера Ілона Маска. Можлива вартість угоди – 10 мільярдів доларів.

    Оператор супутникового зв’язку SES, розташований в Люксембурзі, підтвердив інформацію, що дійсно веде переговори щодо можливого об’єднання з Intelsat. «Але на цьому етапі не може бути впевненості у тому, що транзакція відбудеться», – пояснюють у компанії.

    У SES прагнуть досягти угоди з Intelsat вже найближчими тижнями. Згідно з повідомленням видання Bloomberg, угода може оцінити об’єднаний бізнес у понад 10 мільярдів доларів з урахуванням боргів.

    Ринкова вартість компанії SES становить приблизно 2.6 мільярда євро (2.7 мільярда доларів). Уряд Люксембургу є найбільшим акціонером SES.

    Об’єднання допоможе компанії SES посилити свої позиції у той час, коли вона стикається з новою конкуренцією. Плани Ілона Маска та його колеги-магната Джеффа Безоса запустити тисячі космічних апаратів на нижчі орбіти та накрити Землю швидкісним широкосмуговим зв’язком підштовхують гравців традиційної супутникової індустрії до злиття.

    Каліфорнійська компанія Viasat у 2021 році погодилася купити британську компанію Inmarsat приблизно за 4 мільярди доларів грошима та акціями. Французька компанія Eutelsat Communications купує OneWeb у рамках угоди з розрахунком акціями на суму 3.4 мільярда доларів. Очікується, що угоду буде закрито в другому або третьому кварталі поточного року. Це дозволить компанії почати пропонувати послуги швидкісного інтернету через супутник.

    Компанія Intelsat вийшла з банкрутства в лютому минулого року, скоротивши свій борг у 16 мільярдів доларів наполовину.

    Компанія SES забезпечує трансляцію відеоконтенту різноманітних мовників. Вона також забезпечує надання послуг широкосмугового зв’язку для клієнтів, які перебувають поза межами покриття традиційних провайдерів послуг інтернету, таких як круїзні кораблі та літаки

    Джерело: https://mediasat.info/