Перейти до вмісту
Главная страница » Злиття скасовується: супутникові гіганти припинили перемовини щодо об’єднання  

Злиття скасовується: супутникові гіганти припинили перемовини щодо об’єднання  

    Американська супутникова компанія Intelsat і люксембурзький оператор SES припинили перемовини щодо можливого об’єднання своїх бізнесів. Зазначені перемовини тривали протягом кількох місяців.

    Американський супутниковий гігант Intelsat вийшов з перемовин про злиття зі своїм люксембурзьким конкурентом SES. Про це повідомила телекомпанія CNBC.

    У компанії Intelsat вирішили припинити перемовини після виникнення розбіжностей із SES щодо бачення бізнес-пріоритетів. Крім того, не було чіткого розуміння щодо того, чи призвело б злиття до створення більшої вартості порівняно з продовженням роботи Intelsat як самостійної компанії, – повідомило CNBC джерело, знайоме із ситуацією.

    У заяві пресслужби компанії SES йдеться про те, що переговори про злиття завершилися після того, як у компанії дійшли висновку, що «не може бути впевненості в тому, що транзакція відбудеться».

    Як повідомлялося раніше, злиття створило б об’єднаний бізнес у США та Європі вартістю понад 10 мільярдів доларів.

    Обидві компанії зазнають дедалі більшого тиску через дрейф ринку супутникового зв’язку від трансляції відеоконтенту в бік послуг передачі даних, що спричинило бурхливу консолідацію у цьому секторі. Компанія SpaceX Ілона Маска найбільше змінила ринок, оскільки її бізнес-проєкт Starlink виріс до понад 1.5 мільйона клієнтів менш ніж за три роки з моменту дебюту послуги.

    Провал переговорів про злиття стався незабаром після того, як у компанії SES оголосили про те, що її генеральний директор Стів Коллар залишить свою посаду наприкінці цього місяця. Цей крок став несподіванкою для космічної галузі, оскільки кар’єра Коллара в SES триває вже понад 20 років.

    У липні минулого року французька супутникова компанія Eutelsat оголосила про угоду щодо злиття з британською компанією OneWeb, щоб кинути виклик таким компаніям, як SpaceX, що належить Ілону Маску, з її проєктом Starlink і Amazon.com з її програмою Project Kuiper.

    Джерело: https://mediasat.info/