Перейти до вмісту
Главная страница » Південна Корея запустить мережу бездротового доступу 6G у 2028 році – на два роки раніше визначеного графіка

Південна Корея запустить мережу бездротового доступу 6G у 2028 році – на два роки раніше визначеного графіка

    Південна Корея планує запустити мережеву послугу шостого покоління у 2028 році, – повідомили у міністерстві ІКТ країни. Таким чином, запуск послуги відбудеться на два роки раніше попередньо встановленого графіку. Це робиться для того, аби забезпечити домінування на майбутніх бездротових частотах, – пише видання BNN Newsroom.

    За даними Міністерства науки та ІКТ, планом K-Network 2030 визначено, що уряд Південної Кореї прискорить запуск комерційної послуги мережі 6G на два роки. Це можна буде зробити шляхом залучення технологій 6G світового класу, зміцнення ланцюга постачання мережі та впровадження інновацій при розбудові мобільної мережі наступного покоління на основі програмного забезпечення.

    Тим часом уряд буде заохочувати місцеві компанії виробляти матеріали, деталі та обладнання, необхідні для розгортання технології 6G у Південній Кореї. Уряд також розробить відкриту RAN або мережу відкритого радіодоступу, сумісну з будь-яким мобільним пристроєм. Це своєю чергою дозволить мобільним операторам і підприємствам пропонувати своїм клієнтам гнучкі послуги.

    У міністерстві повідомили, що наразі триває техніко-економічне обґрунтування науково-дослідного проєкту щодо базових технологій 6G вартістю 625.3 мільярда вон (481.7 мільйона доларів США).

    У міністерстві додали, що передовий план спрямований на те, щоб допомогти Південній Кореї зберегти свої провідні позиції в глобальній конкуренції за мережеву інфраструктуру майбутнього, що стартує після завершення перегонів мереж 5G. Це робиться для того, щоб задовольнити висхідний попит на більшу швидкість і меншу затримку в бездротовому зв’язку.

    Джерело: https://mediasat.info/