Перейти до вмісту
Главная страница » Орбітальна втрата: супутник зв’язку BADR-6 вийшов з ладу й припинив роботу

Орбітальна втрата: супутник зв’язку BADR-6 вийшов з ладу й припинив роботу

    Фото: Sad Satellite by John Gomez

    Супутниковий оператор Arabsat підтвердив інформацію, про технічну несправність на одному зі своїх супутників, що трапилася цього тижня. 

    Супутник BADR-6, розміщений в орбітальній позиції на 26° східної довготи, припинив роботу у понеділок вдень.

    Технічні фахівці компанії Arabsat безрезультатно намагалися відновити роботу супутника, який обслуговує клієнтів у країнах Близького Сходу та Північної Африки. Також сигнал із супутника можна було приймати у Південній Європі.

    Через збій в роботі супутника служби, які його використовували, було переведено на інші супутники групи BADR, розміщені в орбітальній позиції 26° східної довготи. Зокрема, через супутник BADR-6 транслювалися в некодованому режимі багато телевізійних каналів, серед яких – CNN International.

    У заяві компанії Arabsat йдеться: «Експерти компанії Arabsat та її команда інженерів оперативно зв’язалися із клієнтами компанії та почали плавно реалізовувати план відновлення надання послуг, аби повернути людям можливість приймати програми DTH. Завдяки найсучаснішим технологіям і рішенням резервування компанія Arabsat завжди забезпечує своїм кінцевим користувачам надійне обслуговування за високими стандартами. Ми висловлюємо жаль у зв’язку із перебоями в роботі послуг, які ми надаємо нашим клієнтам та глядачам».

    Компанія Arianespace запустила супутник BADR-6 у 2008 році. Супутник був побудований (тоді ще) компанією EADS Astrium та компанією Alcatel Space. Він був оснащений 24 транспондерами C-діапазону та 16 транспондерами Ku-діапазону.

    Компанія Arabsat має в орбітальній позиції 26 градусів східної довготи ще один супутник – BADR-7 (також відомий як Arabsat 6B), який працює у парі із супутником BADR-6. Супутник BADR-7 було запущено у космос у 2015 році. BADR-7 був побудований компанією Thales Alcatel Space. Окрім того, компанія має у цій орбітальній позиції ще й старіший супутник BADR-5, на який також було переведено частину каналів.

    Джерело: https://mediasat.info/