Перейти до вмісту
Главная страница » Найбільший акціонер: саудівська компанія придбала майже 10% акцій іспанської Telefónica

Найбільший акціонер: саудівська компанія придбала майже 10% акцій іспанської Telefónica

    Після купівлі 9.9% акцій компанії Telefónica за 2,1 млрд євро компанія Saudi Telecom стала її найбільшим акціонером.

    Саудівська телекомунікаційна компанія STC Group придбала 9.9% акцій Telefónica за 2,1 млрд євро, ставши таким чином найбільшим акціонером іспанського оператора. Про це йдеться у повідомленні арабської компанії.

    Компанія Telefónica також проінформувала Іспанську комісію з цінних паперів і бірж (CNMV) про угоду, яка буде реалізована шляхом придбання компанією Saudi Telecom акцій, що становлять 4.9% акціонерного капіталу Telefónica, і фінансових інструментів ще на 5%.

    У Саудівській компанії пояснили, що не мають намірів щодо купівлі контрольного або мажоритарного пакета акцій компанії Telefónica. Її генеральний директор Олаян Альветаїд підкреслив, що ця угода являє собою чудову інвестиційну можливість, яка дозволяє компанії використовувати надійний баланс при збереженні привабливої дивідендної політики.

    Досі найбільшим акціонером компанії Telefónica лишалася BBVA, якій належить 4.87% акцій компанії. За нею йшов американський фонд BlackRock, у власності якого – 4.48% акцій. 3.5% акцій іспанської транснаціональної компанії має Caixabank.

    Компанія Saudi Telecom є лідером на ринку цифрових технологій на Близькому Сході. Вона пропонує інноваційні продукти та послуги в Саудівській Аравії, у країнах Близького Сходу та Північної Африки.

    Раніше ми повідомляли, що Telefonica поступово виводить з експлуатації свої мідні мережі в Іспанії, замінюючи їх на оптико-волоконні підключення (FTTH).

    Джерело: https://mediasat.info/