Перейти до вмісту
Главная страница » Європейські оператори створили першу у світі систему телевізійного роумінгу

Європейські оператори створили першу у світі систему телевізійного роумінгу

    Компанії Telefónica та Siminn стали першопроходцями в реалізації першого у світі сценарію телевізійного роумінгу, заснованого на стандарті відкритого кешування.

    Провідна іспанська телекомунікаційна компанія Telefónica і найбільший в Ісландії телекомунікаційний оператор Siminn, успішно провели перший практичний сеанс телевізійного роумінгу.

    Дві компанії змогли продемонструвати можливість передачі відеопрограм із локальним доставлянням абоненту, який перебуває у гостьовій мережі. Для цього оператори об’єднали свої мережі доставлення контенту (CDN) за допомогою стандарту відкритого кешування, запропонованого Альянсом технологій відеострімінгу (SVTA).

    Тести були засновані на наступному сценарії. Абонент Siminn, перебуваючи в Іспанії, мав отримати доступ до своєї телевізійної послуги через мережу Telefónica. Для цього компанією Siminn було здійснене делегування прав локального доставляння контенту мережі CDN Telefónica.

    Тестування проводилося з в умовах лабораторного середовища. При цьому його мета полягала в тому, щоб вже у найближчі місяці отримати можливість залучити той самий сценарій для широкого використання у практичній діяльності.

    Технологія телевізійного роумінгу

    Проєкт «Відкрите кешування», який просуває SVTA, надає стандартні інтерфейси, які дозволяють будь-якому постачальнику контенту покращити якість своїх послуг передачі відео. Це досягається коштом наближення постачальника контенту до кінцевого користувача шляхом використання мереж операторів CDN. Цей сценарій також дозволяє операторам оптимізувати відеотрафік у своїх власних мережах. Сьогодні це є особливо актуальним, оскільки доля відеотрафіку вже становить 80% від загального обсягу трафіку та, як очікується, продовжуватиме зростати в найближчі роки.

    «Відкрите кешування» дозволить провайдерам надавати користувачам телевізійні послуги покращеної якості у той час, коли вони отримуватимуть до них доступ, перебуваючи за межами своїх власних мереж. Покращення якості стає можливим завдяки ближчому доставленню та вищій доступності, що забезпечуватиме використання CDN місцевого оператора. Крім того, обидва оператори значно зменшать обсяг трафіку, пов’язаного з цими сценаріями, що призведе до підвищення ефективності обслуговування.

    Джерело: https://mediasat.info/