Перейти до вмісту
Главная страница » Відключення мереж 3G: наразі – черга Оману

Відключення мереж 3G: наразі – черга Оману

    Оман став черговою країною, яка оголосила про плани вивести з експлуатації мережі зв’язку 3G.

    В Бюро регулювання телекомунікацій (TRA) країни повідомили, що припинення надання послуг мобільного зв’язку у стандарті 3G відбуватиметься поступово, починаючи із третього кварталу 2024 року. Про це повідомляє CommsUpdate.

    У TRA зазначають, що метою виведення з експлуатації мереж мобільного зв’язку, що працюють у стандарті 3G, є бажання провайдерів вивільнити частотний спектр задля розвитку нових технологій – таких як 4G та 5G. Відключення застарілих мереж відбуватиметься в Омані поступово – починаючи з найменш заселених територій країни.

    Згідно із даними TeleGeography, в Омані працюють три оператори мобільного зв’язку: державна компанія Oman Telecommunications Company (Omantel), компанія Ooredoo Oman, що належить Катару, і нова місцева компанія Oman Future Telecommunications, яка працює під брендом Vodafone.

    Відповідно до статистичних даних, зібраних у перші шість місяців 2022 року, 21% від 526 531 передплатника послуг широкосмугового зв’язку у країні отримували доступ до мережі за допомогою технології 5G. 49% абонентів широкосмугового зв’язку проживали в мухафазі (провінції) Маскат. Кількість населення агломерації Маскат у 2022 році становила приблизно 1 623 000 осіб. Загальна чисельність населення країни оцінюється в трохи менше 5.5 мільйона жителів.

    Плани, пов’язані із відключенням мереж 3G, стають вже трендом цього року. Повідомлення про виведення з експлуатації цих застарілих мереж надходять з таких різних країн, як Велика БританіяГреція та Естонія.

    Джерело: https://mediasat.info/