Перейти до вмісту
Главная страница » Американський стартап вперше встановив зв’язок між Землею та орбітальним супутником через Bluetooth

Американський стартап вперше встановив зв’язок між Землею та орбітальним супутником через Bluetooth

    Стартап Hubble Network вперше в історії протестував перше Bluetooth-з’єднання між Землею та орбітальним супутником. Фактично йдеться про нову сходинку в технологічній галузі, здатну відкрити двері для підключення мільйонів гаджетів по всій планеті. За допомогою нової технології власники електроніки отримають можливість отримати з’єднання з будь-якої точки, – пише видання Sat.Net.

    Hubble Network вдалося вивести на орбіту два космічні апарати, це сталося ще в березні 2024 року в рамках місії SpaceX Transporter-10. За цей час компанія протестувала технологію і підтвердила передачу інформації на 3,5-мм чіпи Bluetooth з відстані, що перевищує 600 кілометрів.

    Таким чином, Hubble Network відкрила доступ до підключення Bluetooth через супутники. Насамперед такий метод можна застосувати для інтеграції пристроїв «Інтернету речей» (IoT). Сучасні гаджети в цьому сегменті вирізняються високим споживанням енергії, не в останню чергу через те, що у них є потреба бути підключеними до мережі.

    За допомогою Bluetooth-з’єднання у такої електроніки може збільшитися енергоефективність. Також Hubble Network може забезпечити більш стабільне з’єднання для електронних пристроїв.

    Сама Hubble позиціює технологію для кількох галузей, включно зі створенням розумних гаджетів-нашийників для домашніх тварин і дитячих GPS-годинників, а також відстеженням і контролем логістичних ланцюжків. Крім технологічної галузі рішення можна використовувати в медичній сфері, сільському господарстві та нафтогазовій промисловості.

    Джерело: https://mediasat.info/